Daan (1968) “Het roer om”

Het roer om

Begin januari 2014 kwam ik met een nogal rechttoe-rechtaan doelstelling bij FreeWerkt binnen. Door zwaar knieletsel en een gebrek aan doorzettingsvermogen had ik al vijf jaar vrijwel niet meer gesport. Met het oog op een nieuwe knie-operatie wilde ik 10 kilo kwijt en fitter worden. Die ambitie werd al snel bijgesteld toen ik op de multi-functionele weegschaal van Free ging staan. Mijn vetpercentage was veel te hoog en we besloten daar een doelstelling op te zetten. Het roer moest om. Die kilo’s en fitheid zouden dan vanzelf wel komen.

Nou, dat bleek. Free had een hele reeks aan oefeningen in huis om mijn knie te ontzien en toch goede krachttraining te doen. Daarbij bleven we hoog in de hartslag voor de optimale vetverbranding. Dat werd aangevuld met een goed voedingsprogramma. Geen shakes, repen of crackers met rookvlees, maar vijf tot zes keer per dag porties met gewoon gezond eten. Onder andere de producten met toegevoegde suikers en zout, vet en E621 laten staan. Je lichaam went er in no time aan, het is lekker en je hebt nooit honger. In zes maanden tijd verloor ik 22 kilo gewicht, 24 cm van mijn taille en ging mijn vetpercentage terug naar 15%. Alles zit weer in de gezonde zones.

Na een knie-operatie in augustus 2014 zijn we gaan ‘bouwen’: meer spierkracht voor mijn benen en core om het kniegewricht te ontlasten en meer massa in het bovenlijf net zoals het ‘ambitieplaatje’ dat ik voor ogen had.

Ik ben nu superfit en gezond. De begeleiding van Free werkt voor mij als een trein: op maat en geen woorden maar daden. Bovendien is Free bijna 24/7 paraat om te helpen met vragen over oefeningen en voeding. Het valt niet te kwantificeren hoeveel beter ik mij nu voel en wat het voor mijn gezondheid betekent, maar mij is het de moeite en het geld in elk geval waard geweest.

Na 1,5 jaar trainen met Free ben ik klaar voor de volgende sportuitdaging. Mijn lijf is getransformeerd en ik ben tot sporten en oefeningen in staat die ik nooit meer voor mogelijk had gehouden. Dankjewel Free!


Daan
Terug naar Testimonials
FreeWerkt

FreeWerkt Personal Training 

BLIJDORP

Statenweg 87b
3039HG Rotterdam

FreeWerkt Group Training

Scheepsmakershaven 29a
3011 VA Rotterdam

06-48563829
info@freewerkt.nl

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram